Werkgevers

Wat is uitzenden?

Uitzenden is een uitstekende oplossing voor het inzetten van een tijdelijke kracht op uw vaste vacature. Het is mooi als u bij de inzet van een tijdelijke kracht samenwerkt met een partner die iemand aanlevert waar u ook voor langer tijd op zou kunnen bouwen. Want wat is tegenwoordig tijdelijk? Bij groei van uw onderneming is er wellicht ruimte om de tijdelijke kracht zelf in dienst te nemen of het kan zijn dat u de tijdelijke kracht gewoon langer, maar nog wel tijdelijk, nodig heeft en dan kunt u overstappen op detacheren. Het is belangrijk om met een partner samen te werken die dit begrijpt en met u mee blijft denken.  PiM people is zo een partner die met u meedenkt en die begrijpt dat het er om gaat dat u kunt blijven bewegen.

Wat uw business ook is, bij PiM kunt u terecht voor uitzendkrachten in vrijwel elke branche.

Wat uw business ook is, bij PiM kunt u terecht voor uitzendkrachten in vrijwel elke branche. Er zijn zeer veel mensen die zich bij ons aanmelden en opzoek zijn naar een mooie uitdaging. Zelf hebben wij meer dan de gebruikelijke kennis van de security en hospitality branche. Binnenkort starten wij met een nieuwe collega die vertrouwd is met de eisen binnen de productie en procesindustrie. Als partner groeien wij met u mee en doen wij steeds meer kennis op waarmee wij u blijvend kunnen ontzorgen. Ook wanneer u ons even niet nodig heeft ontwikkelen wij ons door.

De nieuwe arbeidsmarkt

Wij zijn een toegevoegde waarde voor onze partners door een uitstekende uitzend- , werving & selectie- of payroll dienstverlening te bieden. Onze kernwaarden helpen ons om kritisch te blijven in ons streven naar het best mogelijke resultaat. Wij begrijpen goed dat bijvoorbeeld een uitzendkracht vaak opzoek is naar een stabiel inkomen en een opdrachtgever opzoek is naar de beste kwaliteitsoplossing bij de invulling van vacatures. Wij begrijpen de behoeften van mensen en de belangen van bedrijven. Onze flexkrachten begrijpen de nieuwe arbeidsmarkt en zien de kansen daarvan in.

Toekomst van de arbeidsmarkt

Het komende decennium zal de Nederlandse arbeidsmarkt spectaculair veranderen verwachten wij. De belangrijkste ontwikkelingen zijn een afname van vaste banen, een toename van zzp’ers, een verdergaande mismatch op de arbeidsmarkt en een werkloosheid die structureel hoog blijft. U kunt uit dit scenario zelf de kansen en uitdagingen selecteren die ons zullen treffen. Benieuwd naar onze oplossingen? HR dienstverleners moeten zich richten op mensen die al flexibele werken, -willen werken en op de mensen die wel flexibel moeten worden.

Verdere flexibilisering

Voor nieuwe werkgelegenheid is Nederland in onze beleving vooral afhankelijk van het midden- en kleinbedrijf. Bij de overheid en de semi-publieke sector is er sprake van banenverlies. Bovendien zal op de arbeidsmarkt het aantal vaste contracten snel afnemen. De grotere bedrijven kunnen steeds meer concurrentie verwachten vanuit de slim georganiseerde kleine spelers die vanwege technische ontwikkelingen meer toegang hebben tot informatie die eerder alleen voor grote spelers betaalbaar was. Ze beschikken vaak al over de kennis om er iets mee te doen.

Steeds meer bedrijven werken daarom met verschillende vormen van flexibele arbeid, zoals nul-urencontracten, oproepkrachten, tijdelijke contracten, uitzendkrachten en zzp’ers. Deze zogenoemde flexibele schil, die in 2007 rond de 20% lag, is nu circa 25% en zal in 2020 zijn toegenomen tot ongeveer 30%.

Om armen van flexibiliteit biedt kansen

Recente wetgeving van het kabinet om het aantal vaste arbeidscontracten te bevorderen, zal de ingezette trends niet kunnen keren. Het is een achterhoedegevecht, dat vooral  een initiatief is van de vakbonden. Begrijpelijk indien er sprake is van uitbuiting echter vaak is er sprake van toegenomen ondernemerschap. Werknemers die ondernemers worden omdat ze hun loonwaarde voor u prima weten in te schatten. Wij helpen u om dit proces in goede banen te leiden en brengen overzicht in de vele flexibele arbeidsvormen die mogelijk zijn.

  • PiM people in beweging!
  • PiM people in beweging!
  • PiM people in beweging!
  • PiM people in beweging!
Partners