Payrollen

Wat is Payrollen?

Payrollen is het uitbesteden van het juridische werkgeverschap van door u zelf geworven medewerkers aan een partner die voor u het contract beheer verzorgt, de salarisadministratie voert en het ziekte en verzuimbeleid invult. U bepaalt zelf het salaris en de duur van de arbeidsovereenkomsten en u bent op de werkvloer aanwezig waarmee u bepalend blijft voor de sfeer waaronder uw mensen voor u werkzaam zijn.

Hoe groot moet uw flexibiliteit zijn om niet in de problemen te komen als er een opdrachtgever weg valt?

Wanneer is payroll zinvol voor u?

U heeft zelf voldoende gelegenheid om geschikte medewerkers te werven die u graag zou willen behouden (en gelijk aan uw vaste medewerkers wenst te belonen) alleen:

  •  U wilt een medewerker langer dan twee jaren flexibel aan uw bedrijf verbinden. Soms maken omstandigheden dit wenselijk en door te payrollen via PiM bent u tot 5,5 jaar flexibel.
  • De administratie van tijdelijk of flexibel personeel kost u onevenredig veel tijd en u wilt zich liever concentreren op de ontwikkeling van uw bedrijf en uw medewerkers.
  • De inzet van inhuurpersoneel verloopt via verschillende kanalen en u zoekt naar manieren om hier structuur in aan te brengen en tegelijk op kosten te besparen.
  • Payrollen is voor u een manier om de risico’s beheersbaar te houden en de invulling van het werkgeverschap richting al uw medewerkers te waarborgen.
  • De specialistische medewerker die u nodige heeft wil zijn kennis niet exclusief bij u inzetten maar is ook geen echte zzp-er.

Goed werkgeverschap

De arbeidsmarkt bestaat steeds vaker uit kleinere bedrijven die zeer specialistisch werk doen. Er blijven altijd mensen nodig die niet direct tot uw vaste specialistische kern behoren maar wel belangrijk zijn voor uw bedrijf. Het is goed werkgeverschap om te zorgen dat alles prima geregeld is voor deze mensen en dat uw onderneming gefocust kan blijven op waar ze goed in is. Payrollen via PiM maakt dit mogelijk en garandeert iedereen de juiste beloning, gelijk aan uw vaste kern.

Wij voeren graag de discussie over goedwerkgeverschap. De tijd van uitsluitend vaste banen en de meest onmogelijke administratie voor de werkgever nadert zijn einde. Met PiM beweegt u zich op een toekomstbestendige arbeidsmarkt met heldere afspraken voor al uw medewerkers.

Heeft u voldoende focus op de drijvende krachten achter uw organisatie of creëert u extra risico’s door teveel functies in uw bedrijf aan te houden?

 

quote-2

 

Hoe realistisch is het om als bedrijf met opdrachten van steeds 2 tot 4 jaar, een personeelsbestand op te bouwen met alleen maar medewerkers die tot hun pensioen bij u in dienst zijn?

Zekerheid & flexibiliteit

Payrollen biedt zekerheid en flexibiliteit. Payrollen vraagt om kennis. U maakt duidelijke afspraken met uw medewerker en PiM is uw kennispartner die de gemaakte afspraken juridisch correct voor u inricht. U blijft volledig gevrijwaard van aanspraken alsof u juridisch werkgever zou zijn, want dat zijn wij namens u. Onze processen zorgen voor een zorgeloze samenwerking, wij hebben een foutmarge van minder dan 2% waar in de markt een foutpercentage van 7% gebruikelijk is.

Payrollen is een geschikte oplossing en in vele branches goed toepasbaar. Wij kunnen ongetwijfeld ook voor u een geschikte oplossing inzetten.

Neem contact op

Voor vragen over payroll of het maken van een vrijblijvende afspraak kunt contact opnemen met Ludwig Caupain via:

020 820 37 86
pim@pim-people.nl

Partners